Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Av ICA Köket
Publicerat den 20 november 2023
Körsbärstomater, silverlök, basilika och kalamataoliver är basen i den här underbara salsan med smak av Medelhavet. Tillsammans med en bit stekt torskrygg, krispiga bönor och en bit bröd är det en perfekt rätt att bjuda både sig själv och andra på. Variera gärna grönsakerna efter smak och säsong.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid

Ingredienser

  • 300 g körsbärstomater (gärna olika färger)
  • 1 silverlök
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1.3 msk olivolja
  • 3 msk kapris
  • 300 g vaxbönor eller haricot verts
  • 4 skivor bröd (gärna levain)
  • 600 g torskrygg
  • 1 msk matolja
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Steg 1

    Salsa: Dela och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, lök och basilika med oliver, olivolja och kapris. Krydda med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Tillbehör: Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bönorna 3-4 min. Salta och lägg åt sidan. Stek brödet tills det får fin färg.
  3. Steg 3

    Torsk: Skär fisken i 4 bitar (för 4 port). Salta och peppra runt om. Värm oljan i en stekpanna och lägg i smöret. Stek fisken runt om 1-2 min på högre värme tills den får fin stekyta, sänk värmen och stek ytterligare ca 5 min. Lägg ev på ett lock. Fisken är klar vid en innertemperatur på 56°C.
  4. Steg 4

    Servera torsken med bönor, bröd och salsa.