
Comté med brynt smör och hasselnötter
Av ICA Köket
Publicerat den 20 november 2023
Nu pratar vi riktig smaklyx! Krämig Comtéost toppad med rostade hasselnötter och en skvätt brynt smör – enkelt, elegant och vansinnigt gott. Perfekt att servera som förrätt eller som ett smakrikt tilltugg till drinken.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- ca 200 g comtéost (rumstempererad)
- 1 dl rostade hasselnötter
- 100 g smör
- Till servering: surdegsbröd
Gör så här
Steg 1
Skär osten i 4 bitar och lägg på assietter.Steg 2
Hacka nötterna grovt.Steg 3
Smält smöret i en kastrull. Höj värmen och bryn under vispning tills smöret blir ljust brunt och börjar dofta nötter.Steg 4
Skeda smöret över osten och strö över nötterna.Steg 5
Till servering: Ät osten direkt. Gärna med surdegsbröd.