
Fetaostsallad med paprika och bönor
Av ICA Köket
Publicerat den 01 januari 2024
Bästa matlådan, när du vill ha en fräsch sallad. Superenkelt lägg bara dressingen i botten och salladen ovanpå. Vid servering vänder du salladen upp och ner och vips finns dressing i hela salladen.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
2Portioner
Ingredienser
- 1 msk vitvinsvinäger
- ½ msk dijonsenap
- 3 msk olivolja
- 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
- 150 g fetaost
- 250 g körsbärstomater
- ½ tsk torkad oregano
- ½ gurka
- 1 paprika (gärna orange)
- 50 g isbergssallad
- 2 st glasburkar
Gör så här
Steg 1
Vispa ihop vinäger och dijonsenap.Steg 2
Fortsätt vispa och tillsätt oljan i en tunn stråle.Steg 3
Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 5
Bryt fetaosten i bitar Skär gurkan i tärningar och tomaterna i halvor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.Steg 6
Skär salladen i strimlor.Steg 7
Häll dressingen i botten av 2 glasburkar (för 2 port) och fördela därefter i burkarna bönor, fetaost, oregano, gurka, tomat, paprika och sist salladen, sätt på ett lock.Steg 8
Vid servering vänd upp och ned på burken så att dressingen kommer överst och rinner ner i salladen.