
Kassler med krämig tomatpasta
Av ICAs matkasse
Publicerat den 07 december 2025
En krämig pastarätt med kassler kommer här serverad! Kasslern får smak av tomatpesto, samt färg av att du adderar majskorn. Ät den gärna med pastasorten radiatori som fångar upp såsen perfekt. Skär några tomater i mindre bitar innan servering och middagen är redo.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna radiatori)
- 1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 500 g)
- 600 g kassler
- 1/2 rödlök
- 1/2 msk olja
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk majsstärkelse
- 1/2 dl mjölk
- 2 msk tomatpesto
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Steg 1
Tina bönorna.Steg 2
Koka pastan i en stor kastrull med vatten enligt anvisningen på förpackningen låt bönorna koka med sista 2 minuterna på pastans koktid.Steg 3
Skär kasslern i strimlor och skala och skiva löken. Stek kassler och lök i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i grädden och majsstärkelsen utrörd i mjölken samt tomatpeston och majsen. Låt sjuda någon minut. Smaka av med peppar.Steg 4
Skär tomaterna i klyftor.Steg 5
Servera pastan med kasslersåsen och tomaterna.