
Kebabgryta
Av ICA Köket
Publicerat den 10 februari 2025
En kebabgryta är perfekt när du vill laga något snabbt, enkelt och smakrikt. Den här kryddiga grytan med kebabkött, paprikapulver, chilipulver och spiskummin bjuder på massor av smak med minimal insats. Servera med ris och vitlökssås – och frys in resterna om det blir något över. En riktig vardagsfavorit med kebab!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 2 rödlökar
- 1 röd paprika
- 500 g kebab
- 1 msk olja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 förp krossade tomater (à 390 g)
- 1 msk japansk soja
- 1/2 kycklingbuljongtärning
- 1 1/2 dl gräddfil
- 1/2 dl majonnäs
- 1 romansallad
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och skiva lökarna. Dela, kärna ur och strimla paprikan.Steg 3
Stek kebabköttet i omgångar i oljan i en stekpanna och lägg upp på en tallrik.Steg 4
Stek sedan hälften av löken och all paprika i stekpannan. Rör ner kebaben och krydda med paprikapulver, chilipulver och spiskummin.Steg 5
Sänk värmen och pressa 2 vitlöksklyftor och rör i tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut.Steg 6
Rör i krossade tomater, vatten, soja och smula i buljongtärningen. Låt sjuda i ca 5 minuter.Steg 7
Smaka av med salt och peppar.Steg 8
Vitlökssås: Blanda gräddfil med majonnäs och en pressad vitlök, smaka av med salt och peppar.Steg 9
Dela salladen.Steg 10
Servera kebabgrytan med ris, vitlökssås, resten av rödlöken och sallad.