Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
  • Recept
  • Köttfärspaj med mozzarella

Köttfärspaj med mozzarella

Köttfärspaj med mozzarella

Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 juni 2025
Denna enkla och goda köttfärspaj är fylld med saftig köttfärs, oregano och söta majskorn – en perfekt paj till lunch eller middag! Servera den med krispig huvudsallad och en klick svalkande gräddfil för en komplett måltid.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 250 g färsk pajdeg
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 msk oregano
  • 150 g majskorn
  • 125 g mozzarella
  • 1 huvudsallad
  • 1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  • Steg 2

    Rulla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Steg 3

    Skala och finhacka löken.
  • Steg 4

    Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och finfördela den.
  • Steg 5

    Blanda ner tomatpuré, 2 dl vatten och oregano. Salta och peppra.
  • Steg 6

    Låt puttra några minuter utan lock.
  • Steg 7

    Låt majsen rinna av och blanda ner den i pannan. Fördela färsen i pajformen och riv över mozzarellan.
  • Steg 8

    Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
  • Steg 9

    Till servering: Skär salladen i bitar.
  • Steg 10

    Servera pajen med gräddfil och sallad.