
Tagliatelle med basilikasås och salami
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 maj 2025
En enkel och god pastarätt som får det att vattnas i munnen? Ja tack! Steg ett är att koka upp pastan. Därefter ska grädden kokas upp tillsammans med basilikan och de soltorkade tomaterna. Blanda sedan ner pastan i såsen, krydda och toppa med tomater och salami. Mums!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna tagliatelle)
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
- ca 20 g färsk basilika
- 200 g strimlade soltorkade tomater
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm chiliflakes
- 2 förp salami Milano (à 120 g)
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skär tomaterna i bitar och strimla basilikan. Häll av de soltorkade tomaterna.Steg 3
Häll av pastan i ett durkslag och sätt den tomma kastrullen på plattan igen. Tillsätt grädden och koka upp, rör i basilikan och de soltorkade tomaterna. Pressa i vitlöken och krydda med chiliflakes, salt och peppar och låt sjuda ca 2 minuter.Steg 4
Blanda ner pastan i såsen i kastrullen.Steg 5
Servera pastan med tomaterna och salamin.