Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Fylld grillad portabello med örtfärskost

Fylld grillad portabello med örtfärskost

Av Buffé
Publicerat den 15 maj 2023
Upptäck en lakto-vegetarisk läckerhet med dessa grillade portabellosvampar fyllda med krämig örtfärskost. Toppa med riven ost och panko som blir till ett krispigt täcke på svamparna.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 200 g färskost med ört- och vitlök
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl panko
  • ½ dl riven lagrad ost
  • 4 portabellosvampar
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Steg 1

    Blanda färskosten med mjölk. Blanda panko med riven ost.
  2. Steg 2

    Ta bort roten på svampen. Pensla svampen med oljan och krydda med salt. Grilla på båda sidor tills den får lite färg.
  3. Steg 3

    Lägg svamparna på en bit folie med undersidan upp och fyll svampen med färskosten. Toppa med pankon. Lyft över foliebiten på grillen och grilla tills osten smälter lite, eller gratinera i ugnen på 225°C ca 10 minuter. Toppa med persilja.