Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
En uppskuren kladdkaka i perfekta tårtbitar. Kakan ligger på bakplåtspapper med en kniv intill sig.

Bästa kladdkakan

Av Buffé
Publicerat den 16 oktober 2017
Detta är det ultimata kladdkakereceptet enligt Buffélabbet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
12Portioner

Ingredienser

  • 150 g smör + smör till formen
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl + mjöl till formen
  • 1 1/4 dl kakao
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  • Steg 2

    Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Steg 3

    Rör först ner smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna.
  • Steg 4

    Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).
  • Steg 5

    Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan. Låt svalna.
  • Steg 6

    Tips: Pudra kakan med lite kakao.