Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
En vit djup skål med bitar av korv, majs och paprika. Serverad med ris och ett stort salladsblad.

Korvgryta

Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 mars 2022
Mustig korvgryta med chorizo, kidneybönor och paprika.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller pasta
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 1 röd paprika
  • 300 g chorizo
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1 romansallad
  • 1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

  • Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 2

    Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Steg 3

    Skär korven i skivor. Stek bacon och korv i oljan i en gryta.
  • Steg 4

    Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i tärningar.
  • Steg 5

    Tillsätt paprika, spiskummin och tomatpuré i grytan och fräs en stund till.
  • Steg 6

    Tillsätt krossade tomater, 1 dl vatten och bönor och sjud ca 5 minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  • Steg 7

    Häll av majsen och blanda ned i grytan.
  • Steg 8

    Skär salladen i bitar.
  • Steg 9

    Servera korvgrytan med ris, sallad och gräddfil.