
Kycklingfärsgryta med limegurka
Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
Middag på ett kick, sa du? Stek kycklingfärs, lök och morötter tills allt fått färg. Tillsätt kokosmjölk och paneng-kryddmixen och låt smakerna koka ihop. Servera med fluffig couscous och syrlig gurksallad. Mums!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 2 msk olja
- 500 g kycklingfärs
- 400 ml kokosmjölk
- 1 förp paneng red curry kryddmix (à 32 g)
- 4 port couscous
- 1 gurka
- 1 lime
- 1 msk sesamfrö
Gör så här
Steg 1
Skala och skiva löken och morötterna. Stek lök och morötter i 1 msk olja i en stekpanna tillsammans med färsen tills allt får lite färg. Rör ner kokosmjölk och hälften av kryddmixen och låt sjuda ca 10 minuter.Steg 2
Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Skär gurkan i tärningar och pressa limesaft över. Krydda med salt och peppar och rör ner 1 msk olja och sesamfrö.Steg 4
Smaka av grytan med salt och peppar eller mer kryddmix och servera den med couscous och gurka.