Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Pasta med fetaost och bacon

Pasta med fetaost och bacon

Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 april 2015
Denna pasta med fetaost och bacon är en förträffligt god rätt som du tillagar på ett kick. Bacon och lök steks i pannan, vänd ner hackad färsk basilika, majs och grädde och låt det bli varmt. Blanda ihop med den nykokta pastan och servera med en rivig rucola vid sidan.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna tortiglioni)
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • kruka basilika
  • 1 rödlök
  • 140 g tärnad bacon
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g fetaost
  • 2 tomater
  • 65 g rucola

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Låt majsen rinna av. Hacka basilikan.
  3. Steg 3

    Skala och skiva löken. 
  4. Steg 4

    Stek bacon och lök i en stekpanna.
  5. Steg 5

    Häll grädden i stekpannan. Låt koka någon minut. Vänd ner majsen och basilikan och låt bli varmt.
  6. Steg 6

    Smula fetaosten. Skär tomaterna i bitar. Blanda tomater, fetaost och ruccola. Krydda med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Blanda pastan med såsen och servera med salladen.