
Potatis- och zucchinibiffar i långpanna
Av ICA Köket
Publicerat den 15 juli 2024
Tips på ett smidigt sätt att göra biffar – i långpanna! Dessa potatis och -zucchinibiffar blir tunna, goda och perfekt krispiga i kanten. Serveras här med en god böndipp och sallad.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
2Portioner
Ingredienser
- 300 g potatis
- 250 g zucchini
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 dl finriven parmesan (2 dl motsvarar ca 50 g)
- 3 msk olivolja
- 1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1½ dl gräddfil
- 2 msk hackad gräslök eller persilja
- 1 förp blandad grönsallad valfri sort (à 65 g)
Gör så här
7 stegBiffar
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Riv potatis och zucchini grovt på rivjärn. Pressa ur vätskan.Steg 3
Krydda med salt och peppar.Steg 4
Riv parmesanosten fint och vänd ner hälften i grönsaksrivet.Steg 5
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm och platta ut rivet ända ut till kanterna till ca ½ cm tjock platta. Strö över resten av osten och ringla över olivoljan. Sätt in i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Dippsås
Steg 1
Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala och riv vitlöken fint på ett rivjärn. Mosa bönorna. Blanda bönor, vitlök och gräslök med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.Steg 2
Servera biffen skuren i bitar med böndipp och sallad.