Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten

Fryst lingoncheesecake med pepparkaksbotten

Av Buffé
Publicerat den 18 november 2022
Cheesecake + lingon + pepparkaka = julens nya favoritdessert. Baka en fryst lingoncheesecake med smak av vit choklad på en botten av kryddiga pepparkakor för en såväl julig som ljuvlig smakexplosion.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 2½ dl frysta lingon (+ gärna extra till servering)
  • ¾ dl strösocker
  • 150 g pepparkakor
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g cream cheese
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Lägg hälften av lingonen med sockret i en kastrull och koka upp, koka tills sockret löses upp. Blanda med resten av lingonen.
  2. Steg 2

    Mixa eller krossa pepparkakorna. Smält smöret och blanda med pepparkakorna och salt. Tryck fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut pepparkakssmulet i botten. Ställ i kylen.
  3. Steg 3

    Smält chokladen i en bunke över vattenbad. Vispa grädden. Vispa ner färskost och vaniljpulver. Blanda ner chokladen i den kondenserade mjölken och vänd ner i gräddblandningen. Häll i formen och ringla över lingonen. Ställ i frysen minst 8 timmar.
  4. Steg 4

    Ta fram ca 20 minuter före servering. Toppa gärna med extra lingon.