Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 10,00 kr
Krämig tomatpasta med citron och burrata

Krämig tomatpasta med citron och burrata

Av ICA Köket
Publicerat den 14 juni 2021
Magisk pasta i all sin enkelhet! Krämig tomatpasta med citron toppas med den italienska gräddiga osten burrata – en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till fest.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port spaghetti eller linguine (4 port motsvarar ca 300 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g körsbärstomater eller romanticatomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • vispgrädde
  • 1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
  • 1 msk socker
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 burrata (à 100 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka vitlöken. Halvera tomaterna. Fräs vitlöken i oljan på medelvärme tills den får lite färg. Tillsätt tomaterna och tomatpurén och låt koka ihop ca 15 minuter. Mosa sönder tomaterna med en slev.
  2. Steg 2

    Tillsätt grädde, citronskal, socker, chiliflakes och salt. Låt koka ca 5 minuter.
  3. Steg 3

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av pastavattnet (för 4 port).
  4. Steg 4

    Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen och värm till en krämig pasta.
  5. Steg 5

    Lägg upp, toppa med burrata och peppar och gärna citronskal.