Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 10,00 kr
Ost- och kycklingpaj

Ost- och kycklingpaj

Av ICAs matkasse
Publicerat den 15 januari 2024
Med en färdig pajdeg blir det inte många steg i köket. Fyll pajen med rökt kyckling, majs, äggstanning och ost, sedan får ugnen göra resten av jobbet. Servera med en krispig sallad och något gott att dricka!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 1 msk olja
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 förp färsk pajdeg (gärna fullkorn, à 250 g)
  • 1 förp rökt kyckling (tunna skivor à 200 g)
  • 1½ dl riven ost (gärna Folke)
  • 1 förp sallad (gärna krispsallad)
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Häll av majsen och stek den i olivoljan i en stekpanna.
  3. Steg 3

    Vispa ihop ägg, mjölk och timjan. Krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Lägg pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 portioner).
  5. Steg 5

    Fördela kycklingen på degen och häll över majs och äggstanning. Toppa med osten.
  6. Steg 6

    Sätt in pajen i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat helt.
  7. Steg 7

    Skär salladen i bitar och dela tomaterna.
  8. Steg 8

    Servera pajen med salladen.