
Sötpotatisstomp med ost och lök
Av Buffé
Publicerat den 14 november 2022
Sötpotatis är ett gott tillbehör till såväl kött som fågel och fisk. Här mosas sötpotatisen till ett krämigt stomp tillsammans med lagrad ost och lök som kompletterar sötpotatisens söta smak. Ska du laga en Thanksgivingmiddag är detta mos perfekt till kalkonen!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 1800 g sötpotatis
- 1 gul lök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 2 msk smör
- 1½ dl finriven lagrad ost
Gör så här
Steg 1
Skala och skär sötpotatis i bitar.Steg 2
Skala lök och vitlök och skär i bitar.Steg 3
Lägg sötpotatis, lök och vitlök i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt salt och låt koka upp. Koka tills sötpotatisen är mjuk ca 20 minuter.Steg 4
Häll av och mosa med en stomp eller visp och rör ner smör och ost. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Toppa ev stompen med extra smör och servera gärna till helstekt kalkon med salvia