Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 200,00 kr
Allt på en plåt med lax och mango

Allt på en plåt med lax och mango

Av ICA Köket
Publicerat den 01 januari 2024
Laxen panerar du med ströbröd och jordnötter och tillagar därefter på en plåt i ugnen tillsammans med broccoli. Till detta serveras härligt doftande kokosris och en sås gjord av sweet chilisås och soja samt fräsch mango. Smakrikt, enkelt och gott.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl ris (gärna basmati)
  • 600 g laxfilé
  • ½ dl salta jordnötter
  • ½ msk ströbröd (gärna panko)
  • 300 g fryst broccoli
  • saften av 1 lime
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja
  • 250 g fryst mango

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina mangon.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 225°C
  3. Steg 3

    Kokosris: Koka upp kokosmjölken med 4½ dl vatten och smulad buljongtärning. Rör i riset och sjud under lock enligt tidsangivelsen på risförpackningen.
  4. Steg 4

    Lax: Skär laxen i portionsbitar. Hacka jordnötterna och blanda med ströbrödet. Krydda laxen med salt och peppar och vänd därefter laxbitarna i jordnötsblandningen.
  5. Steg 5

    Lägg laxen på ett bakplåtspapper på plåt med kanter eller i en ugnsform tillsammans med den frysta broccolin. Tillaga i ca 15 minuter i mitten av ugnen, eller tills laxen har en innertemperatur på 56°C.
  6. Steg 6

    Sweet chilisås: Pressa saften ur limen. Blanda sweet chilisås med limesaften och soja.
  7. Steg 7

    Servera laxen med broccoli, mango, kokosris och sås.