Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 200,00 kr
Caesarsallad med pasta

Caesarsallad med pasta

Av Buffé
Publicerat den 17 juni 2024
Krispig romansallad, kyckling, bacon, parmesan och krämig dressing utgör den klassiska favoritsalladen caesar. Här har vi gjort en variant av salladen med pasta och knaprigt pankoströssel med vitlök.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 dl panko
  • 2 msk olivolja
  • 2 riven vitlöksklyfta
  • ca 150 g bacon
  • ca 400 g kycklinglårfilé
  • 2 msk smör
  • 300 g pasta (gärna mezze maniche)
  • ½ romansallad (à 200 g)
  • 1½ dl hyvlad parmesan
  • 6 sardellfiléer
  • 1½ dl majonnäs
  • 1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

5 steg

Sallad

  1. Steg 1

    Stek panko gyllene i oljan med vitlöken smaka av med salt. Skär bacon i små bitar och stek knaprigt.
  2. Steg 2

    Grilla eller stek kycklingen i smör till en innertemperatur på 72 °C. Skär i bitar.
  3. Steg 3

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj med kallt vatten, låt rinna av ordentligt.

Dressing

  1. Steg 1

    Finhacka sardellfiléerna. Blanda med majonnäs, vitlök, citronjuice, salt och peppar till en dressing.
  2. Steg 2

    Strimla salladen och blanda med dressingen. Blanda med kyckling, pasta och hälften av parmesanen. Toppa med bacon, resten av parmesanen och panko.