Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 200,00 kr
Saffranskladdkaka med crème fraiche- frosting och granatäpple

Saffranskladdkaka med crème fraiche- frosting och granatäpple

Av Buffé
Publicerat den 18 november 2018
En perfekt saffranskladdkaka som har allt! Denna magiska kladdkaka med saffran och vit choklad toppas med en fräsch crème fraiche-frosting och syrliga, saftiga granatäppelkärnor. Baka den till nästa adventsfika eller glöggmingel!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 150 g vit blockchoklad
  • 150 g smör
  • 1 paket saffran (à ½ g)
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl florsocker

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Rör ner saffran. Låt svalna lite.
  3. Steg 3

    Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladsmöret. Tillsätt ägg och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 23–25 minuter. Låt svalna helt.
  4. Steg 4

    Frosting: Vispa crème fraiche, 0.5 dl florsocker och 0.5 tsk vaniljsocker till en fast kräm och bred över den kalla kakan.
  5. Steg 5

    Garnering: Toppa med granatäppelkärnor.