Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 200,00 kr
Vit bönsoppa med frö- och fetatopping

Vit bönsoppa med frö- och fetatopping

Av Buffé
Publicerat den 12 februari 2024
Bönor är perfekt som bas i mustiga soppor! Här är det vita bönor som tillsammans med gul lök, vitlök, grönsaksbuljong, grädde och en skvätt vinäger skapar en välbalanserad soppa. Förgyll den ett extra snäpp – toppa med fetaost, finrivet citronskal och solrosfrön.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
2Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ca 50 g fetaost
  • ½ msk finrivet citronskal
  • 2 msk rostade solrosfrön

Gör så här

5 steg

Soppa

  1. Steg 1

    Skala och skiva lök och vitlök. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  2. Steg 2

    Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull tills de mjuknar utan att de får färg.
  3. Steg 3

    Tillsätt bönor, timjan, buljongtärning, 5 dl vatten och grädde. Koka upp och låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  4. Steg 4

    Mixa ev soppan slät med stavmixer. Tillsätt vinägern. Smaka av med salt och peppar.

Topping

  1. Steg 1

    Smula fetaosten i en skål. Blanda med citronskal och solrosfrön. Fördela soppan i portionsskålar. Strö topping över.