Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 500,00 kr
Färskpotatissallad med rucola

Färskpotatissallad med rucola

Av Buffé
Publicerat den 17 juni 2002
Färskpotatissallad med rucola är en klar favorit under sommarens alla festmåltider. Här är ett underbart och lättlagat recept på potatissallad med potatis, soltorkade tomater, rucolasallad, dijonsenap, valnötter och parmesan.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1 kg kokt, kall potatis
  • ca ½ förp rucola (à 65 g)
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 50 - 70 g valnötskärnor
  • 50 g färsk parmesan

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär potatisen i bitar och lägg i en skål tillsammans med rucolan.
  2. Steg 2

    Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar i en skål och häll över potatissalladen.
  3. Steg 3

    Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Skär tunna skivor parmesan, t ex med en potatisskalare och tillsätt dem.