
Hamburgare med avokadoröra
Av ICAs matkasse
Publicerat den 28 september 2025
Att bjuda familjen på hamburgare brukar gå hem som vardagsrätt. Här adderar du dessutom en krämig avokadoröra att ha på, samt lite fräscha tomatskivor och krispiga salladsblad. Sen är det bara att hugga in och njuta av middagen!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 2 1/2 msk olja
- 2 avokador
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk chilisås
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
- 1 förp krispsallad
- 1 förp färska hamburgare (à 452 g)
- 4 hamburgerbröd
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt i ugnen.Steg 2
Skär potatisen i klyftor och blanda med 1/2 msk olja, salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och sätt in i ugnen ca 25 minuter.Steg 3
Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet och mosa det med en gaffel i en bunke. Pressa i vitlök och rör ner chilisås samt smaka av med salt och peppar.Steg 4
Skär tomaterna i skivor och plocka loss salladsbladen.Steg 5
Stek burgarna i 2 msk olja i en stekpanna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.Steg 6
Servera burgarna i bröden med potatis och alla tillbehör.