Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
  • Recept
  • Kanelbullar i långpanna med vaniljkräm

Kanelbullar med glasyr, täckta av florsocker, i en metallform.

Kanelbullar i långpanna med vaniljkräm

Av Buffé
Publicerat den 15 november 2010
Ett underbart recept på smaskiga kanelbullar med vaniljkräm i långpanna. Du gör bullarna av bland annat vaniljstång, mjölk, ägg, smör, kanel, mjöl, ägg och florsocker. Perfekt att servera på kalas till många!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 1/2 vaniljstång
  • 10 dl mjölk
  • 5 dl socker
  • 7st ägg
  • 1 dl majsstärkelse
  • 350 gram smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk kanel
  • 3 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ca 18 dl vetemjöl
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  • Steg 1

    Vaniljkräm: Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Koka upp 5 dl mjölk, vaniljstång och frön samt 2/3 dl socker i en kastrull.
  • Steg 2

    Rör ihop 6 st äggulor och 2/3 dl sockret med majsstärkelsen i en bunke. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät. Sila sedan ner resten.
  • Steg 3

    Häll tillbaka i kastrullen. Värm under vispning tills krämen tjocknar. Ta från värmen och ställ krämen kallt.
  • Steg 4

    Fyllning: Rör ihop - 150 g rumsvarmt smör 1 1/3 dl socker 2 msk vaniljsocker 1 1/2 msk kanel
  • Steg 5

    Vetedeg: Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Smula jästen i en bunke. Tillsätt 5 dl mjölk och rör så att jästen löser sig.
  • Steg 6

    Tillsätt kardemumma, 2 1/3 dl socker, salt och 200g rumsvarmt smör. Blanda i mjölet.
  • Steg 7

    Kör degen i maskin på låg hastighet tills den har blivit riktigt smidig, ca 5 minuter. Eller arbeta för hand ca 10 minuter.
  • Steg 8

    Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, ca 35 x 45 cm (för 20 bullar). Bred ut smörfyllningen. Rulla ihop degen från långsidan. Skär i 2 cm tjocka skivor.
  • Steg 9

    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smöra kanterna. Lägg i bullarna med ca 1/2 cm mellanrum. Spraya dem lätt med lite vatten från en blomspruta. Täck med plastfolie och se till att det är tätt.
  • Steg 10

    När bullarna har jäst ihop ordentligt är de klara för gräddning, det tar ca 2 timmar.
  • Steg 11

    Sätt ugnen på 200°C.
  • Steg 12

    Fyll en spritspåse med den kalla vaniljkrämen. Tryck ner struten till bottnen av långpannan genom varje bulle. Tryck ut så mycket vaniljkräm att den kommer upp igen.
  • Steg 13

    Grädda bullarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
  • Steg 14

    Blanda ägg och vatten till penslingen. Pensla på tunt direkt när bullarna kommer ut ur ugnen. Lyft upp dem på galler och dra försiktigt bort papperet. Låt svalna.
  • Steg 15

    Blanda florsocker och 1 1/2 msk vatten till glasyren.
  • Steg 16

    Lägg en klick glasyr på varje bulle. Pudra över florsocker. Skär bullarna med kniv och servera.