Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
Kanelbulle med sirap på en tallrik, serverad med en gaffel och ett glas mjölk i bakgrunden.

Kanelbullepannkakor

Av Buffé
Publicerat den 19 april 2021
Pannkakor + kanelbulle = sant! Likt amerikanska pannkakor innehåller smeten till dessa pannkakor bakpulver så att de reser sig och blir fluffiga vid stekning. En fyllning med smör och socker ger den rätta kanelbullekänslan och för att ta det hela vägen – servera med ett glas kall mjölk.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 1/2 tsk malen kanel

Gör så här

  • Steg 1

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
  • Steg 2

    Fyllning: Rör ihop ingredienserna. Fyll i en spritspåse och gör ett litet hål i påsen.
  • Steg 3

    Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Klicka i smeten, ca 1 dl per pannkaka, och stek ½ minut. Spritsa en spiral med fyllning på varje pannkaka så det ser ut som en kanelbulle. Stek tills smeten stelnat och vänd. Stek ytterligare ca ½ minut.
  • Steg 4

    Serveringsförslag: Ringla gärna över lite lönnsirap och pudra över extra kanel vid servering.