
Pasta med kalkonbacon och ajvarsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 september 2025
Vad vore en vecka utan åtminstone en pastarätt? Denna är lika god som lätt att laga. Rätten får sina smaker från det salta kalkonbaconet och mustig smak av paprika från ajvar.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna girandole)
- 1 rödlök
- 1 förp kalkonbacon (à 300 g)
- 2 msk olja
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 dl mjölk
- 1 1/2 dl ajvar relish (stark eller mild)
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 65 g mâchesallad
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och skiva löken. Skär baconet i breda strimlor.Steg 3
Stek lök och bacon i oljan i en stor stekpanna.Steg 4
Blanda majsstärkelsen med mjölken. Rör ner mjölk, ajvar och grädde i stekpannan med baconet. Låt koka några minuter och smaka eventuellt av med salt och peppar.Steg 5
Blanda baconsåsen med pastan eller servera separat.Steg 6
Servera pastan med baconsås och sallad.