Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Getost- och spenatpaj med kikärtor

Getost- och spenatpaj med kikärtor

Av ICAs matkasse
Publicerat den 24 februari 2020
Visst vill man äta getost alla dagar i veckan? I denna paj kommer den verkligen till sin rätta ihop med smaker från bladspenat och kikärtor, samt äggstanningen som här smaksätts med pesto på soltorkad tomat! Denna paj är försvinnande god – vi lovar!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ½ msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 450 g fryst bladspenat
  • 2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 170 g getost
  • 4 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 4 msk pesto soltorkad tomat
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g färsk pajdeg
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka krispsallad

Gör så här

9 steg

Fyllning

  1. Steg 1

    Tina spenaten.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 200°C.
  3. Steg 3

    Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en stekpanna, pressa i vitlöken. Sänk värmen, krama ur vätskan från spenaten och tillsätt den.
  4. Steg 4

    Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Steg 5

    Bryt getosten i bitar.

Äggstanning

  1. Steg 1

    Blanda äggen med mjölken, tomatpeston samt oregano, salt och peppar.
  2. Steg 2

    Lägg ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
  3. Steg 3

    Lägg spenat och kikärtor i pajskalet. Häll på äggstanningen och strö över getosten. Grädda mitt i ugnen tills pajen stelnat, ca 20 minuter.
  4. Steg 4

    Skär tomaterna i halvor och salladen i bitar och servera till pajen.