Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Masala med kikärter och spenat

Masala med kikärter och spenat

Av Buffé
Publicerat den 18 september 2017
Det är många olika kryddor i grytan, men det är det värt – de ger fantastisk smak. Särskilt när de får fräsa i rikligt med olja. Servera denna ljuvliga kikärtsgryta med ris och naanbröd.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 krm kardemummakärnor
  • 2 kanelstänger
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 2-3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 förp färsk bladspenat (à 65 g)
  • basmatiris
  • naanbröd

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Steg 2

    Fräs kardemumma, kanel, pepparkorn, kryddnejlikor, lagerblad och chiliflakes i rapsoljan ca 3 minuter i en stor stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 2 minuter under omrörning.
  3. Steg 3

    Tillsätt tomatpuré, gurkmeja, garam masala och salt. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll i 5 dl vatten, koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Steg 4

    Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt kikärtorna och låt koka 10–15 minuter till. Rör då och då, tillsätt ev mer vatten.
  5. Steg 5

    Mosa försiktigt några få kikärter, så att de reder grytan lite. Smaka av med citronjuice och ev mer salt. Ta pannan från värmen och vänd ner spenaten.
  6. Steg 6

    Tillbehör: Servera med ris och ev naanbröd.