Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Pasta e ceci - pasta med kikärtor

Pasta e ceci - pasta med kikärtor

Av Buffé
Publicerat den 18 oktober 2021
Pasta e ceci betyder pasta och kikärtor på italienska och är en enkel, god pastarätt med smak av rosmarin och vitlök. De kokta kikärtorna som mosas lite lätt och kokas med vin gör pastan härligt krämig och avnjuts bäst toppad med riven parmesan.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 400 g pasta
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 2 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • riven parmesan eller annan lagrad hårdost
  • sallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Häll ärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Steg 2

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spara ca 3 dl pastavatten
  3. Steg 3

    Fräs vitlök, rosmarin och chiliflakes i hälften av olivoljan ca 3 minuter på medelvärme. Tillsätt kikärtorna och fräs ca 2 minuter till.
  4. Steg 4

    Tillsätt vinet och låt koka upp. Mosa ärtorna lätt med en slev. Tillsätt resten av oljan och krydda med salt och peppar. Rör ner pastan och 2 dl av pastavattnet. Värm och rör till en krämig pasta, tillsätt ev mer pastavatten om det behövs.
  5. Steg 5

    Till servering: Strö över parmesan, servera gärna med en sallad.