Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 900,00 kr
  • Recept
  • Bruschetta med mozzarella

Bruschetta med mozzarella

Bruschetta med mozzarella

Av Buffé
Publicerat den 16 mars 2016
Rostad baguette toppad med ugnsbakade tomater och buffelmozzarella. Bruschetta med mozzarella är en klassisk italiensk förrätt som alltid går hem.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
30Portioner

Ingredienser

  • 350 g småtomater gärna i olika färger
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 baguette (à 150 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 buffelmozzarella (à 100 g)
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Dela tomaterna på mitten och blanda med 2 msk olivolja (för 30 st) i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och socker och sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Steg 3

    Höj värmen i ugnen till 225°C.
  4. Steg 4

    Skiva baguetten tunt och lägg på en plåt. Ringla över resterande olivolja och sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills brödskivorna fått en fin rostad färg. Ta ut bröden. Skala och dela vitlöksklyftan på mitten och gnid mot de rostade bröden.
  5. Steg 5

    Skala och finhacka schalottenlöken och blanda försiktigt ner bland tomaterna tillsammans med vinäger.
  6. Steg 6

    Skiva mozzarellan så du får 30 bitar (för 30 st).
  7. Steg 7

    Toppa bröden med mozzarella och tomater. Servera med färsk basilika på toppen.