Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 900,00 kr
Citron- och limecheesecake

Citron- och limecheesecake

Av ICA Köket
Publicerat den 24 juli 2023
En frisk och fräsch cheesecake med smak av lime och citron. Saft och skal från både lime och citron blandas i fyllningen och kexen i botten blandas med kokosflingor för en extra twist. En given hit på fikabordet!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid

Ingredienser

  • 150 g rumstempererat smör
  • 300 g digestivekex
  • 70 g kokosflingor
  • 6 st gelatinblad
  • saft och finrivet skal av 3 st lime
  • saft och finrivet skal av 1 st citron
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 600 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
  • ca 770 g sötad kondenserad mjölk

Gör så här

  1. Steg 1

    Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur.
  2. Steg 2

    Smält smöret i en kastrull.
  3. Steg 3

    Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen.
  4. Steg 4

    Blanda smöret, smulorna och kokosflingorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked eller botten av ett glas för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  5. Steg 5

    Fyllning: Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min.
  6. Steg 6

    Tvätta lime och citron och finriv skalet och pressa ut saften.
  7. Steg 7

    Värm upp citron- och limesaften och smält gelatinet i saften. Låt svalna.
  8. Steg 8

    Vispa grädden. Lägg rumstempererad färskost i en bunke och rör med gaffel tills den är mjuk och krämig. Rör ned den kondenserade mjölken och blanda väl. Blanda ned lime-, citronsaft och finrivna lime- och citronskal medan du rör om. Rör ned den vispade grädden. Häll smeten över botten och låt svalna i kyl i minst fyra timmar.
  9. Steg 9

    Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Dekorera med citron- och limeskivor och ätbara blommor.