- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Grillad halloumi med chimichurri och grönsaksspett

Grillad halloumi med chimichurri och grönsaksspett
Av ICA Köket
Publicerat den 31 mars 2023
Somriga och fräscha grönsaksspett med potatis, paprika och lök som får god smak av grillen. Till det serveras en halloumisallad med dressing där både vitlök och chili sätter smaken samt det perfekta tillbehöret chimichurri.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 800 g färskpotatis
- 3 röda paprikor
- 3 rödlökar
- ½ dl olivolja
- 2 msk torkade franska örter
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 12 grillspett
- 2 förp halloumi (à 250 g)
- 4 vitlöksklyftor
- 2 tsk chilipeppar red hot flakes
- 1 huvudsallad
- 1 förp chimichurri (à 200 g)
Gör så här
8 stegGrönsaksspett
Steg 1
Koka potatisen, låt den svalna.Steg 2
Dela, kärna ur och skär paprikorna i ca 3 cm stora bitar. Skala och dela löken i klyftor.Steg 3
Blanda potatis och grönsaker med olivolja, franska örter, salt och peppar. Trä upp grönsakerna på grillspetten.Steg 4
Grilla spetten ca 8 minuter eller tills de har en fin grillyta.
Halloumi
Steg 1
Skär halloumin i 6 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda ost, vitlök, olivolja och chilipeppar. Låt marinera ca 10 minuter.Steg 2
Plocka bladen på salladen och lägg på ett fat.Steg 3
Grilla halloumin 3-4 minuter på varje sida. Lägg halloumin på salladen och ringla över chimichurri.Steg 4
Servera halloumin med salladen och grönsakspetten och gärna extra chimichurri.