Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 900,00 kr
Heta räkor

Heta räkor

Av ICA Köket
Publicerat den 11 januari 2023
Smörstekta räkor som toppas med en het chili- och vitlöksolja. Heta räkor med vitlök och persilja är jättegott att servera på surdegsbröd, till förrätt eller som tapas.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 350 g frysta råa oskalade vannameiräkor
  • 1 röd peppar (chili)
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • 50 g smör
  • 1 dl olivolja
  • 1 - 2 tsk sambal oelek
  • bröd (gärna surdegsbröd)
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina räkorna. Skala dem och låt dem torka på hushållspapper.
  2. Steg 2

    Dela och kärna ur chilin och strimla den fint. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka persiljan.
  3. Steg 3

    Stek räkorna hastigt, i 2 omgångar, i en het stekpanna i både smör och olivolja (ca 1/2 msk av varje per stekomgång). Krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Lägg räkorna på ett serveringsfat, eller fördela dem i portionsskålar.
  5. Steg 5

    Smält resterande smör i stekpannan, tillsätt resterande olivolja och vitlöken. Låt vitlöken koka med i fettet i någon minut. Blanda ner chili, sambal oelek och persilja, smaksätt med salt.
  6. Steg 6

    Skeda oljan över räkorna. Servera med bröd och gärna citronklyftor.