- Recept
- Alla samlingar
- Efterrättsrecept
Marängsviss

Marängsviss
Av Buffé
Publicerat den 14 februari 2022
Marängsviss gör en alltid på gott humör! I det här klassiska receptet varvas fluffig vispgrädde med vaniljglass, banan och frasiga maränger och toppas med hemgjord chokladsås. Barnsligt gott!Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 msk smör
- 1½ msk kakao
- 1 msk ljus sirap
- 2 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 2 bananer
- ½ l vaniljglass
- maränger
Gör så här
Steg 1
Chokladsås: Smält smöret och vispa ner kakaon. Tillsätt sirap, socker och 1 dl grädde. Koka upp och låt koka ½–1 minut.Steg 2
Vispa 2 dl grädde. Skala bananerna och skär i skivor. Fördela glass, banan, grädde och maränger i skålar eller glas. Ringla över chokladsås.