Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 900,00 kr
Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Medelhavsgrönsaker med mozzarella

Av Buffé
Publicerat den 04 februari 2019
Olivolja och färsk rosmarin får de här ugnsrostade grönsakerna att dofta och smaka medelhav. Sötman i balsamicovinägern lyfter fram aromerna efter den snabba ugnsbakningen tillsammans med mild mozzarella och knapriga solfrön. Servera som bufférätt med en tunnskivad lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano och oliver med sälta.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 10 champinjoner
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 msk balsamicovinäger

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Steg 2

    Ansa och skär zucchini i ca 2x2 cm tärningar. Ansa, dela och skär ut rotstocken och strimla fänkålen. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm strimlor. Dela champinjonerna i halvor. Hacka rosmarinen grovt.
  3. Steg 3

    Blanda grönsakerna med olivolja och rosmarin. Smak sätt med salt och peppar. Lägg grönsakerna på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Steg 4

    Skär mozzarellan i ca 1x1 cm tärningar. Rosta solrosfröna i en torr och het stekpanna.
  5. Steg 5

    Strö mozzarellaosten och solrosfröna på de varma grönsakerna, ringla över balsamicovinäger.
  6. Steg 6

    Till servering: Servera grönsakerna med lufttorkad skinka, bröd och oliver.