- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Pasta med torrsaltat bacon och tomatsås

Pasta med torrsaltat bacon och tomatsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 mars 2017
En underbart färgsprakande pastarätt med influenser från Medelhavet. Såsen består av zucchini, rökig bacon, mild rödlök och söta körsbärstomater som får puttra ihop tills smakerna gift sig.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 4 port pasta
- 1 zucchini
- 1 rödlök
- 2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
- 170 g oliver med pimiento
- 100 g grana padano
- 65 g rucola
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skär zucchini i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och skär löken i klyftor.Steg 3
Skär baconet i bitar och stek det i en stekpanna. Lyft upp på en tallrik.Steg 4
Stek zucchini och lök i olivoljan i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar. Tillsätt tomaterna och baconet och låt puttra ca 3 minuter.Steg 5
Låt oliverna rinna av.Steg 6
Blanda pastan med zucchinifräset och toppa med ost, oliver och rucola.