Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 900,00 kr
Sötpotatischips

Sötpotatischips

Av Buffé
Publicerat den 16 januari 2017
Det går att göra chips av det mesta – inte bara potatis. Sötpotatis inte minst! Resultatet är ett frasigt chips med en sötma som passar fint till den salta ytan. Sötpotatischipsen gör du enkelt i ugnen, utan stänk och kladd. Toppa gärna med lite chiliflakes för hetta!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 400 g sötpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 150°C, gärna varmluft.
  2. Steg 2

    Skär sötpotatisen med skal i mm-tjocka skivor, gärna med mandolin.
  3. Steg 3

    Fördela på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. (beroende på hur tjocka skivorna är)
  4. Steg 4

    Strö över lite flingsalt och chiliflakes.
  5. Steg 5

    Servera gärna sötpotatischipsen med en god gräddfilsdipp, exempelvis smaksatt med honung och finrivet citronskal.