- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad

Torsk med bulgur och tomat- och myntasallad
Av ICAs matkasse
Publicerat den 29 oktober 2012
Mynta är fräscht till fisk och sallader men även till kötträtter. I den här fiskrätten med ugnsbakad torsk finns influenser från östra Medelhavet, där myntan men även bulgur är typiskt på middagsbordet.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 520 g torskfilé
- 3 msk olivolja
- 4 portioner bulgur
- 250 g edamamebönor
- 1/2 gurka
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 kruka mynta
Gör så här
Steg 1
Tina torsken.Steg 2
Sätt ugnen på 200˚C.Steg 3
Lägg torsken i en ugnssäker form. Ringla över 1/3 av olivoljan och krydda med salt och peppar. Stek den mitt i ugnen ca 12 minuter.Steg 4
Koka bulgur och edamamebönorna enligt anvisningen på förpackningarna.Steg 5
Skala gurkan och löken, tärna dem och tomaterna. Blanda med vinäger och resterande olivolja. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Strimla myntan och blanda i den i salsan.Steg 7
Servera salsan med torsken och grynen.