- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasserecept
Vegocurry med blomkål

Vegocurry med blomkål
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
En härlig och supergod curry som snabbt kokas ihop i en stor gryta. Currypasta ger en djup smak åt grytan och färsk blomkål gör den fräsch och matig. Det är ingen konst att laga ovo-vegetariskt om det är så här gott!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- ca 800 g blomkål
- 2 msk olivolja
- 2 tsk röd currypasta
- 400 ml kokosmjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 4 port äggnudlar
- 200 g sockerärtor
Gör så här
Steg 1
Tina sockerärtorna om frysta används.Steg 2
Skala och skiva löken. Skär blomkålen i mindre bitar. Fräs lök och blomkål i olivoljan i en stor gryta. Rör ner currypastan och fräs ytterligare någon minut.Steg 3
Häll i kokosmjölk, 2 dl vatten och smulad buljongtärning. Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Strimla sockerärtorna.Steg 6
Servera curryn med nudlar och sockerärtor.