Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 900,00 kr
Djup tallrik med pennepasta i en saffransås, toppad med parmesan.

Vodkapasta med saffran

Av ICA Köket
Publicerat den 11 november 2024
Vodkapasta 2.0 får vi nog ändå kalla denna pasta med vodka, apelsin och saffran.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • finrivet skal av 1/2 apelsin
  • 2 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 förp saffran (à 1/2 g)
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • Till servering: parmesan

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Steg 2

    Skala och hacka lök och vitlök fint.
  • Steg 3

    Tvätta och skölj apelsinen. Riv det yttersta av skalet fint på ett rivjärn.
  • Steg 4

    Häll av kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Steg 5

    Fräs lök och vitlök i oljan i en stor stekpanna eller gryta. Tillsätt tomatpurén och fräs med den i någon minut.
  • Steg 6

    Lägg i saffran och chiliflakes. Häll i 1/2 dl vodka och koka i någon minut. Rör ner grädde och kikärtor och koka upp.
  • Steg 7

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan, men spara 2 dl av kokattnet (för 4 port).
  • Steg 8

    Blanda pastan med såsen. Späd med pastavatten till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar. Rör i apelsinskalet.
  • Steg 9

    Till servering: Servera direkt, gärna med finriven parmesanost på.