
Kladdkaka utan ägg
Av ICA Köket
Publicerat den 10 mars 2025
Lite seg och lagom kladdig blir kladdkakan utan ägg.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 125 g rumstempererat smör
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk flingsalt
- 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
- 1 dl kakao
- 1/2 dl mjölk
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).Steg 3
Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och salt. (Obs, smöret ska inte smältas.)Steg 4
Blanda mjöl och kakao. Tillsätt mjölblandningen och mjölken, rör ihop till en deg. Tryck ut den i formen.Steg 5
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 6
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.Steg 7
Låt kakan bli ordentligt kall i kylskåpet, innan den serveras. Pudra gärna över lite extra kakao vid servering.