
Spaghetti med oregano och oliver
Av Buffé
Publicerat den 22 maj 2017
En underbart färgsprakande pastarätt full av smak och texturer som för tankarna till medelhavet. I en stor skål serveras nykokt pasta med perfekt tuggmotstånd tillsammans med krispig haricots verts, orangea små morötter, smörstekt purjolök, saftiga kalamataoliver och umamirik manchegosost. Allt i en krämig gräddsås med mild smak av citron.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 200 g snackmorötter
- 150 g haricots verts
- 1 purjolök
- 4 port spaghetti
- 1 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 1 citron
- 1/2 kruka oregano
- 300 g kalamataoliver
- 150 g manchegoost
Gör så här
Steg 1
Koka upp en kastrull med extra mycket vatten till pastan.Steg 2
Dela morötterna på längden. Ansa bönorna. Ansa och skiva purjolöken.Steg 3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Koka morötter och bönor med pastan när det återstår 4 minuter av pastans koktid.Steg 5
Stek purjolöken i smöret i en stekpanna. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Hacka och vänd ner oreganon.Steg 6
Låt oliverna rinna av och hyvla osten tunt.Steg 7
Servera pastan med sås, ost och oliver.