- Recept
- Alla samlingar
- Fikarecept
Ploppsnittar
Ploppsnittar
Av ICA Köket
Publicerat den 01 januari 2024
Kolakakor med extra topping av plopp, det är precis vad du gör när du bakar dessa kakor. Ploppsnittarna blir lagom spröda och sega och får en härlig extra smak av chokladbitarna som läggs på kakorna innan du gräddar dem.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
20Portioner
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk mörk sirap
- 2½ dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
- 1 tsk bakpulver
- 80 g plopp chokladkaka
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Vispa smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt, gärna med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg.Steg 3
Dela degen i 2 delar (för 20 kakor) och rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Gör en liten nedsänkning i mitten på längderna.Steg 4
Dela chokladkakan i rutor och skär rutorna i halvor på längden. Fördela chokladen i mitten på deglängdernaSteg 5
Grädda mitt i ugnen ca 14 minuter. Låt kakorna svalna något och skär dem sedan på snedden.