Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 20,00 kr
  • Recept
  • Färs i långpanna med rostad lök

Färs i långpanna med rostad lök

Färs i långpanna med rostad lök

Av ICAs matkasse
Publicerat den 03 augusti 2025
Att tillaga små färsbullar i långpanna är smidigt och sköter sig nästan helt själv i ugnen. Här får de även ugnsrostas ihop med lite rotfrukter så som morötter, potatis och rödlök och äts sedan ihop med en enklare kräm gjord på crème fraiche och chilisås.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 350 g morötter
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl rostad lök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 500 g blandfärs
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk chilisås eller tomatpesto
  • 1 huvudsallad

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  • Steg 2

    Skär potatis och morötter i mindre bitar. Skala och skär stora klyftor av löken. Blanda potatis, morötter och lök med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut rotfrukterna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter.
  • Steg 3

    Färs: Blanda mjölk, ströbröd och rostad lök. Låt svälla någon minut. Rör i senap, timjan, 1/2 tsk salt, 2 krm peppar och färsen i ströbrödsblandningen. Klicka ut färsen (ca 12 klickar för 4 port) på långpannan med rotfrukterna när de är rostade i 15 minuter och rosta ytterligare 10 minuter.
  • Steg 4

    Sås: Blanda crème fraiche med chilisås och smaka av med salt och peppar.
  • Steg 5

    Skär salladen i bitar.
  • Steg 6

    Servera rotfrukterna och färsbiffarna med crème fraichesåsen och sallad.