Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 20,00 kr
Grillad kalkonfilé med ratatoille

Grillad kalkonfilé med ratatoille

Av ICA Köket
Publicerat den 01 juni 2020
Grillad kalkon med ratatouille, fransk grönsaksröra, är ett gott grillrecept. Fräs och koka lök, vitlök, zucchini, paprika och tomat i en gjutjärnspanna på grillen. Grilla kalkonfilén och servera den med ratatouillen, färskpotatis och smaksatt crème fraiche.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 1 gul paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 burk körsbärstomater (à ca 400 g)
  • ca 600 g kalkonfilé
  • ½ kruka basilika
  • crème fraiche med parmesan och vitlök
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka lök och vitlök. Ansa zucchinin, dela den på längden och skär i halvmånar. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Steg 2

    Fräs grönsakerna tillsammans med timjan i olivoljan i en gjutjärnspanna, gärna på grillen. Häll på körsbärstomaterna och koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med chilisalt och svartpeppar.
  3. Steg 3

    Grilla kalkonen först direkt och sedan på indirekt grill tills innertemperaturen är ca 70°C.
  4. Steg 4

    Strö basilikan över ratatouillen och servera den med kalkonen, kokt färskpotatis och crème fraiche med parmesan och vitlök.