Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 20,00 kr
Påsktårta cheesecake

Påsktårta cheesecake

Av ICA Köket
Publicerat den 15 april 2019
Fantastiskt god cheesecake-påsktårta med smak av citron. Chokladägg och marsipankycklingar gör tårtan festlig. En given succé till påsk.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 150 g digestivekex
  • 50 g rumstempererat smör
  • skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
  • 300 g naturell färskost av cream cheese-typ
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • godisägg
  • marsipankycklingar

Gör så här

8 steg

Botten

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Mixa digestivekexen fint tillsammans med det rumstempererade smöret.
  3. Steg 3

    Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22 - 23 cm i diameter, för 10 bitar) med löstagbar kant.
  4. Steg 4

    Ställ kakformen i kylen.

Fyllning

  1. Steg 1

    Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet fint. Pressa 1 msk saft.
  2. Steg 2

    Vispa ihop färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker, ägg, citronskal och citronsaft med en elvisp till en slät smet.
  3. Steg 3

    Häll smeten i formen och ställ den mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills den stannat.

Garnering

  1. Steg 1

    Garnera cheesecaken med godispåskägg och marsipankycklingar när den har svalnat