
Pasta pesto med mozzarella och tomat
Av ICAs matkasse
Publicerat den 03 augusti 2025
En klassiker som pasta pesto går oftast hem hos de flesta. För att piffa till rätten serverar du den med tillsammans med krämig mozzarella och röda små tomater. Ta gärna ett varv med pepparkvarnen och kanske några stänk olivolja innan servering.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 250 g småtomater
- 2 förp mozzarella (à 125 g)
- 1/2 msk olivolja
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- 4 port spaghetti (gärna fullkorn)
- 300 g frysta gröna ärtor
- 1 förp basilikapesto (à 130 g)
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl mjölk
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Dela tomaterna och skär mozzarellan i bitar och ringla över olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.Steg 3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka med ärtorna sista 2 minuterna på pastans koktid.Steg 4
Häll av pastan i ett durkslag och sätt tillbaka den tomma kastrullen på plattan. Koka upp pesto, grädde och mjölk. Vänd ner pastan i kastrullen.Steg 5
Servera pastan med tomater och mozzarella.