
Tacochili med tortillachips
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 september 2025
Hoppas du gillar chilireceptet med smak av taco. Gott med sallad, crème fraiche och krispiga tortillachips till. Smaklig måltid!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 300 g fryst sojafärs
- 4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
- 1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
- 1 förp majskorn (à 340 g)
- 1 krispsallad
- 2 dl crème fraiche
- 125 g tortillachips
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och finhacka löken.Steg 3
Fräs med löken i oljan i några minuter. Tillsätt den frysta färsen och stek ytterligare någon minut.Steg 4
Tillsätt tacokrydda, vatten, pastasås och majs. Låt puttra ihop ca 5 min.Steg 5
Skär salladen i bitar.Steg 6
Till servering: Servera grytan med crème fraiche, sallad, ris och tortillachips.