Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Salta matbananchips

Salta matbananchips

Av Buffé
Publicerat den 13 februari 2012
I Ecuador är patacones, friterad matbanan, populärt som tillbehör eller snacks. Kul sätt att närma sig en främmande råvara på!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 gröna (omogna) matbananer
  • 5 dl neutral olja
  • salt

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala matbananer. Skär dem i ca 3 cm breda bitar.
  2. Steg 2

    Hetta upp olja i en kastrull. Fritera bitarna 2–3 minuter på medelvärme, de ska bli lite gulare i färgen.
  3. Steg 3

    Ta upp och ställ dem på en bakpappersklädd skärbräda. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Banka försiktigt ut till cm-tjocka rundlar med en kastrull.
  4. Steg 4

    Fritera igen på högre värme tills chipsen är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  5. Steg 5

    Ät varma, gärna med smulad fetaost.