Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Krämig tomat- och kronärtskockspasta med rosmarin

Krämig tomat- och kronärtskockspasta med rosmarin

Krämig tomat- och kronärtskockspasta med rosmarin

Av ICAs matkasse
Publicerat den 04 maj 2025
Bara genom att läsa ingredienserna i detta recept, gör att det vattnas i munnen. Smaker som rosmarin och marinerade kronärtskockor lyfter rätten. Toppa den krämiga pastan med fetaost som ger härlig sälta. Riktigt smaskigt!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 förp marinerade kronärtskockor (à 200 g)
  • 1 rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk soltorkad tomatcrème
  • 1 krm chiliflakes
  • 150 g fetaost
  • 65 g mâchesallad

Gör så här

  • Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 2

    Repa och hacka rosmarinen.
  • Steg 3

    Låt kronärtskockan rinna av i ett durkslag.
  • Steg 4

    Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Steg 5

    Fräs löken i oljan i en kastrull. Pressa i vitlöken.
  • Steg 6

    Tillsätt grädden och tomatcrèmen i kastrullen. Lägg i paprika och rosmarin. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
  • Steg 7

    Smula fetaosten.
  • Steg 8

    Servera pastan blandad med såsen och toppa med fetaost, kronärtskockor och sallad.